Studio-apartmani "Lara" Čanj       Studio-apartmani "Lara-S" Dobre Vode
 

Turističke atrakcije

Pogledajte najinteresantnije i najzanimljivije turističke atrakcije Crne Gore koje ne zaobilazi nijedan gost koji dodje u naš hotel.

Stara maslina

Stara maslina na Mirovici predstavlja spomenik prirode koji je zakonom zaštićen 1963. godine. Stara je preko 2.000 godina i smatra se najstarijim stablom u Evropi. Obim stabla je 10m. Legenda govori da su se oko masline održavali skupovi zavađenih porodica i na tom mjestu dolazilo je do pomirenja.
Detaljnije

Stari grad Bar

Najveća urbana ruševina u Crnoj Gori. Nosilac je burne istorije i srednjevjekovnih civilizacija. Udaljen je oko 4 km. od današnjeg Bara. Smješten je na velikoj stijeni, sa tri strane zaštićen liticama, dok je duž zapadne strane obezbijeđen bedemima. Položaj Starog Bara pruža priliku posjetiocima da sa zidina starih bedema dožive panoramu zelenog barskog polja, novog dijela grada, luke, otvorenog mora i masiva planine Rumije.
Detaljnije

Dvorac Kralja Nikole

Dvorac kralja Nkole izgrađen je 1885. godine na samoj morskoj obali. Sagradio ga je kralj Nikolasvojoj kćerki knjeginji Zorki i zetu knezu Petru Krađorđeviću. Sastoji se od velikog dvorca, malog dvorca, kapele, stražarnice i zimske bašte. Naknadno je sazidana i prostrana balska dvorana. Najvredniji predmeti su oružje, odlike, zastave, nameštaji i narodni kostimi iz doba kralja, i njegova biblioteka. U sklopu dvorca nalazi se i park sa velikim brojem mediteranskog rastinja poput plutinog drveta. Ovaj kompleks je danas zvanični muzej Bara a služii za razne festivalske potrebe.
Detaljnije

Manastir Ostrog

Manastir Ostrog je najveće hodočasničko mjesto u Crnoj Gori gdje dolaze vjernici svih religija iz svih krajeva svijeta. Nalazi se nadomak Nikšića i smješten je u okomitoj stijeni, sa koje se pruža pogled na ravnicu Bjelopavlića. Osnovao ga je hercegovački mitropolit Vasilije u 17 vijeku. On je tu i sahranjen i proglašen svecem čudotvorcem. Tijelo mu počiva u ćivotu u pećinskoj crkvi Gornjeg manastira.
Detaljnije

Lovćen

Manastir Ostrog je najveće hodočasničko mjesto u Crnoj Gori gdje dolaze vjernici svih religija iz svih krajeva svijeta. Nalazi se nadomak Nikšića i smješten je u okomitoj stijeni, sa koje se pruža pogled na ravnicu Bjelopavlića. Osnovao ga je hercegovački mitropolit Vasilije u 17 vijeku. On je tu i sahranjen i proglašen svecem čudotvorcem. Tijelo mu počiva u ćivotu u pećinskoj crkvi Gornjeg manastira.
Detaljnije

Cetinjski manastir

U podnožju Orlovog krša, na mjestu na kome se nalazio dvor Ivana Crnojevića, vladika Danilo je 1701. godine podigao Cetinjski manastir ugrađujući u njega arhitektonske elemente sa razorenog Crnojevića manastira. U južnoj pijevnici smješten je ćivot sa moštima Sv. Petra Cetinjskog, U Manastiru se čuva I jedna od najvećih hrišćanskih relikvija ruka Sv. Jovana Krstitelja. Cetinjski manastir, skladne arhitektonske cjeline, danas predstavlja simbol crnogorske duhovnosti, slobodoljublja i prosvetiteljstva.
Detaljnije

Ada Bojana

U zagrljaju izmedju reke Bojane i Jadranskog mora, 15 kilometara udaljeno od Ulcinja, nalazi se rajsko ostrvo čuveno širom sveta po nudističkom naselju i netaknutoj prirodi. Ada Bojana je savršena plaža za relaksaciju i odmor.Na rajski lijepom ostrvu Ada Bojana, nalazi se istoimena pjescana plaza, iskljucivo rezervisana za nudiste, dugacka 1 880 metara. Specificnost ove izuzetno atraktive plaze je sama lokacija – kako je ostrvo oko kojeg je plaza trouglastog oblika, sa dvije strane zapljuskuje ga mirna rijeka Bojana, a sa trece je more, te se istovremeno nudi mogucnost kupanja u slanoj
Detaljnije

Skadarsko jezero

Najveće jezero na Balkanu i ujedno jedini nacionalni park u kome dominiraju vodeni i močvarni ekosistemi. Nalazi se na jugoistoku Crne Gore u kotlini koju od mora odvaja planina Rumija. Dužina jezera iznosi 50 km, a širina 14 km. Površina mu nije uvijek ista. U proljeće i jesen kada nivo vode poraste površina je oko 500 km2, dok je ljeti pri niskom vodostaju površina oko 350 km2. Obala je razuđena sa brojnim zalivima i živopisnim ribarskim naseljima. Na jezeru se nalazi veliki broj ostrva popularno nazvanih gorice.
Detaljnije

Stari grad - Budva

Budva je stara oko 3.450 godina i jedan je od najstarijih gradova na Jadranskom moru.. Stari grad u Budvi je gradska tvrđava u današnjem istoimenom naselju. Utvrđeni grad na ovom prostoru je postojao još u doba antike. Istoričari veruju da je prvobitno bio ostrvo, koje se kasnije spojilo sa obalom i napravilo zemljouz. Područje oko grada, duž obale, poznato je i kao Budvanska rivijera. Budvu često nazivaju i "metropolom turizma" jer je najposjećenija destinacija u Crnoj Gori i jedna od najposjećenijih na Jadranu, poznata po peščanim plažama i noćnom životu.
Detaljnije

Sveti Stefan

Sveti Stefan je nejluksuznije i najlepše letovalište na Jadranu i na Crnogorskom primorju. Ostrvo iz bajke, Sveti Stefan se nalazi nedaleko od Budve i povezano je uskim kamenim prolazom sa kopnom. Prema predanju, na ostrvu Sveti Stefan, u kasnijim vekovima kulturno-istorijskom središtu Paštrovića, sagrađena je tvrđava 1442. godine, kada je i naseljena prvim stanovnicima.
Detaljnije

Kotor

U podnožju padina Lovćena, na dnu najljepšeg zaliva Mediterana i jednog od najljepših na svijetu, smješten je Kotor, grad bogate kulturne tradicije i jedna od najbolje sačuvanih srednjovjekovnih urbanih cjelina ovog dijela Mediterana. Dvije hiljade godina njegove istorije ostavile su tragove u svakom kamenu njegovih zgrada, kula i zidina, na umjetničkim slikama, freskama, u zapisima na kamenu i papiru, u svim portalima i njegovim uskim ulicama.
Detaljnije
Informacije i rezervacije
Recepcija u Čanju od Maja mjeseca:
Tel: +382 20 322 938 - do 16h
Mob: +382(0)68/897 940, 068/731 814 - recepcija
Mob: ++382(0)68/446 028, 069/539 777
Mob. Srbija: +381 64 2452 793
SKYPE: lara.apartmani
SKYPE: lara.dragana.apartmani
SAJT: www.laraapartmani.me
FACEBOOK: Lara.Apartmani
INSTAGRAM: apartmani.lara